Известие

Collapse
No announcement yet.

6-та скорост

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 6-та скорост

Интересува ме как може да си напрая алфата с 6 скорости, колеги.
    Може ли да се направи някаква интервенция по кутията или трябва да се ползва друга?Предимства/недостатъци?

Re: 6-та скорост

Първоначално публикувано от esa-naprao
    Може ли да се направи някаква интервенция по кутията или трябва да се ползва друга?Предимства/недостатъци?
    и аз имам чувството че ако има 6 та с 1000 оборота да паднат оборотите ще е добре обаче 1000 инжинера са мислили предавателните числа и са ги решили сега ния големите умове ще подобряваме

(Вярно че те са направили да набира бързо и на 5 та не са гонили икономичност та затова и аз си мисля дори само да се удължи 5 та дори с 500 оборота. )
    sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

[quote=The_Game]
      Първоначално публикувано от "esa-naprao":1g4m46yd
      и аз имам чувството че ако има 6 та с 1000 оборота да паднат оборотите ще е добре обаче 1000 инжинера са мислили предавателните числа и са ги решили сега ния големите умове ще подобряваме

(Вярно че те са направили да набира бързо и на 5 та не са гонили икономичност та затова и аз си мисля дори само да се удължи 5 та дори с 500 оборота. )[/quote:1g4m46yd]
      За такова удължаване намираш скоростна от дизеловия модел и май 5-тата можела да се сложи в твоята си скоростна - получавала се една дъъълга 5-та Не съм го правил ама на дълго ми е минавало през акъла!

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

[quote=Furious 155][quote="The_Game":1e8zib51]
        Първоначално публикувано от "esa-naprao":1e8zib51

(Вярно че те са направили да набира бързо и на 5 та не са гонили икономичност та затова и аз си мисля дори само да се удължи 5 та дори с 500 оборота. )[/quote:1e8zib51]
        За такова удължаване намираш скоростна от дизеловия модел и май 5-тата можела да се сложи в твоята си скоростна - получавала се една дъъълга 5-та Не съм го правил ама на дълго ми е минавало през акъла![/quote:1e8zib51]

Питайте Нено!
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Няма никакъв смисъл.
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code
            Няма никакъв смисъл.

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Няма никакъв смисъл.
              Ако наистина това стане,за което не съм сигурен,да се сложи по-ниско предавателно число на 5-та,мисля че има смисъл!Всички,които са карали бензинова 155 на дълъг път знаят че работи на доста високи обороти на 5-та!На мен лично ми гръмваше главата,когато исках, примерно,да карам по-кротко!
              Иначе и късите скорости си имат предимство и ме кефят,но не за продължително пътуване!
              ALFA 155 1.8 TS 1993 - бивша
              ALFA 156 2.0 1999 - бивша
              ALFA 156 SW 1.9 16V jtd 2005

Comment

Първоначално публикувано от alfamicin
                ...Всички,които са карали бензинова 155 на дълъг път знаят че работи на доста високи обороти на 5-та!На мен лично ми гръмваше главата...
                Има случаи , при това не един, когато освен главата, гръмва и двигателят
                _______
                146 JTD - ex
                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155
                  Няма никакъв смисъл.
                  И аз преди време се тръшках, че са къси скоростите и се чудих на инженерната мисъл . . . Това не е случайно, тия двг на ниските обороти са живи-умрели. Под 3000об няма никой, ако си мисли някой че ще лети с 200 на тия об-ти - просто от 6-та ще върне 5-та. Алфите не са коли за каране с над 200 - не че не вървят ама главата ти става душа-камбана.
                  sigpic

Comment

за 200км аз и сега ги стигам... не е там идеята, при мен примерно става шумно след 115км/ч... мотора там е над 3600 оборота... идеята е да се движиш с 130-140 на около 3000 на 4000 си на 160

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

за 200км аз и сега ги стигам... не е там идеята, при мен примерно става шумно след 115км/ч... мотора там е над 3600 оборота... идеята е да се движиш с 130-140 на около 3000 на 4000 си на 160
                      Според мен трябва да си прегледаш генерацийката след 115 не е нормално! Моята става шумна след 5000об т.е. някъде към 170.
                      sigpic

Comment

Стига смехории. Това да не е Лада че след 110 да вадиш шлемофона. Иначе дизела на 5 при 3000 оборота си върви с около 140.
                        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

именно т'ва ми беше идеийката
                          пък и малко икономичност, когато не искаш да се състезаваш, никога не е излишна :P

Comment

Мойта до 100 км някъде е тиха не се чува нищо. Това са малко под 3000 оборота но как мине 3000 оборота и главата ми гръмва направо.

Много по шумна става над 3000 оборота. Особено ако преди това съм карал със 100км и съм свикнал с тишината.

Генерацията ми е imasaf и е в добро състояние.
                            Незнам от нея ли е така или със всички
                            sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Май така е с всички!Просто двигателя е шумен малко повече и 155-та не е добре обезшумена!
                              ALFA 155 1.8 TS 1993 - бивша
                              ALFA 156 2.0 1999 - бивша
                              ALFA 156 SW 1.9 16V jtd 2005

Comment

Working...
                              X